Kickboksen is een vechtsport die populair is over de hele wereld. Het is een sport die kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en technische vaardigheden vereist. Een van de belangrijkste onderdelen van kickboksen zijn de handschoenen. Kickboks handschoenen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is daarom belangrijk om de juiste kickboks handschoenen te kopen om de beste prestaties te leveren en om blessures te voorkomen. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste factoren om op te letten bij het kopen van kickboks handschoenen.

Maat en Pasvorm

Een van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kopen van kickboks handschoenen is de maat en pasvorm. Als je handschoenen te groot zijn, kun je niet goed punchen en krijg je geen goede ondersteuning voor je polsen. Te kleine handschoenen zijn ook niet ideaal, want die kunnen pijnlijk worden en letsel veroorzaken. Het is dus belangrijk om de juiste maat handschoenen te vinden.

Het vinden van de juiste maat handschoenen kan lastig zijn. Het is belangrijk om te weten dat de maat van kickboks handschoenen niet altijd overeenkomt met de maat van je gewone handschoenen. Meestal is het verstandig om handschoenen te kiezen die iets strakker zitten dan je gewone handschoenen. Dit zorgt voor meer ondersteuning en een betere pasvorm.

De meeste kickboks handschoenen hebben een klittenbandsluiting of veters. Het voordeel van een klittenbandsluiting is dat je de handschoenen snel en eenvoudig kunt vastmaken en losmaken. Het voordeel van veters is dat je ze strakker kunt aantrekken, wat zorgt voor een nog betere pasvorm.

Type Padding

Een ander belangrijk aspect van kickboks handschoenen is de padding. Dit is het materiaal dat gebruikt wordt om je handen te beschermen tegen stoten. Er zijn verschillende soorten padding die in kickboks handschoenen worden gebruikt, waaronder foam en gel.

Foam padding is meestal de goedkoopste optie. Het is een lichte en duurzame vulling die de schokken van stoten goed kan opvangen. Het nadeel is dat het na verloop van tijd kan plat worden, wat de bescherming vermindert. Gel padding is een populairder type padding. Het biedt meer bescherming dan foam en behoudt zijn vorm langer. Het nadeel is dat het duurder is dan foam padding.

Het type padding dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Als je regelmatig kickbokst en meer bescherming nodig hebt, is gel padding de betere keuze. Als je niet zo vaak kickbokst en een goedkopere optie wilt, dan is foam padding voldoende.

Materiaal

Het materiaal van de handschoenen heeft invloed op de duurzaamheid en prestaties van de handschoenen. Leer is het meest populaire materiaal voor kickboks handschoenen. Het is duurzaam en biedt goede ondersteuning voor je handen. Leer is ook ademend, wat betekent dat het zweet kan afvoeren en je handen koel en droog houdt tijdens het sporten.

Synthetische materialen zijn ook een optie voor kickboks handschoenen. Deze materialen zijn vaak goedkoper dan leer en hebben hun eigen voordelen. Synthetische materialen zijn vaak lichter en flexibeler dan leer, waardoor ze gemakkelijker aan te passen zijn aan de vorm van je handen. Synthetische materialen zijn ook gemakkelijker te onderhouden dan leer, omdat ze vaak kunnen worden gewassen.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle synthetische materialen gelijk zijn. Sommige materialen zijn duurzamer dan andere en bieden meer bescherming voor je handen. Als je synthetische handschoenen overweegt, is het verstandig om recensies te lezen en ervoor te zorgen dat het materiaal van goede kwaliteit is.

Gewicht

Het gewicht van de handschoenen is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste kickboks handschoenen. Het gewicht van de handschoenen hangt af van je persoonlijke voorkeur en de soort kickboks training die je gaat doen.

Voor zwaardere trainingen zoals sparren en zaktraining, is het aan te raden om handschoenen te kiezen die minstens 14 of 16 oz wegen. Deze gewichten bieden meer bescherming voor je handen en helpen blessures te voorkomen.

Voor lichtere trainingen zoals padtraining, zijn handschoenen van 10 of 12 oz geschikter. Deze gewichten zijn lichter en bieden meer flexibiliteit, waardoor je gemakkelijker kunt bewegen en sneller kunt reageren op bewegingen van je tegenstander.

Veiligheid

Veiligheid is van het grootste belang bij kickboksen. Het is daarom belangrijk om te controleren of de handschoenen die je kiest voldoen aan de veiligheidsnormen. In Europa moeten kickboks handschoenen voldoen aan de CE-markering, wat betekent dat ze voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. In de Verenigde Staten moeten handschoenen voldoen aan de normen van de Athletic Commission.

Het is ook belangrijk om de handschoenen regelmatig te controleren op slijtage. Als de handschoenen versleten zijn, bieden ze minder bescherming voor je handen en kunnen ze letsel veroorzaken. Het is belangrijk om de handschoenen regelmatig te vervangen, afhankelijk van hoe vaak je traint.

Onderhoud

Het onderhouden van kickboks handschoenen is belangrijk om ze in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen. Het is belangrijk om de handschoenen na elke training te laten drogen en op te bergen op een droge en goed geventileerde plaats. Het is ook aan te raden om de handschoenen regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om zweet en vuil te verwijderen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste kickboks handschoenen is essentieel voor het leveren van een goede prestatie en het beschermen van je handen. Bij het kiezen van de juiste handschoenen moet je rekening houden met het materiaal, het gewicht, de veiligheid en het onderhoud. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de beste kickboks handschoenen vinden voor jouw persoonlijke behoeften.

Naast het kiezen van de juiste handschoenen, zijn er nog andere dingen die je kunt doen om je handen te beschermen tijdens het kickboksen. Het dragen van bandages onder je handschoenen kan extra bescherming bieden en voorkomen dat je handen schuiven in de handschoenen. Het is ook belangrijk om je handen goed te strekken en op te warmen voordat je begint met trainen om blessures te voorkomen.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste kickboks handschoenen een investering is in je eigen veiligheid en prestaties. Het is verleidelijk om goedkope handschoenen te kopen, maar deze kunnen je handen niet voldoende beschermen en zorgen voor onnodige blessures. Het kiezen van de juiste handschoenen kan een verschil maken in jouw prestaties en plezier in de sport.

In conclusie, bij het kiezen van de juiste kickboks handschoenen is het belangrijk om te letten op het materiaal, het gewicht, de veiligheid en het onderhoud. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de beste handschoenen vinden voor jouw persoonlijke behoeften. Het dragen van bandages en het leren van de juiste techniek kunnen ook helpen om blessures te voorkomen. Investeer in goede handschoenen en geniet van een veilige en plezierige kickboks training.

sb Gym_webshop_bokshandschoen