sb gym keurmerk vechtsportauthoroteitOnze spiksplinternieuwe sportschool is naast een aangewezen topsport locatie van het NOC*NSF als een van de eerste vechtsportscholen in het Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. Wij voldoen aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

SB gym van troste eigenaar Said el Badaoui verzorgt lessen in kickboksen, thaiboksen en mma voor de jeugd en volwassenen van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde locatie, allemaal met hun eigen ambities. Naast groepslessen en personal training in vechtsporten is de nieuwe locatie helemaal up to date met een zeer grote dojo met fitness & krachtstation en crossfit ruimte.

“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport,”  stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse  Vechtsportautoriteit.

“Hang een bokszak  op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.” De Nederlandse  Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial  arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en  overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

SB Gym - Kickboks gym

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels  gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder  keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. “Ook voor sporters is het Keurmerk goed, “stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen  de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Tot snel! OSU.