Een nieuwe ‘lifestyle’ met onze voedingscoach
/0 Comments/in De sport /by SB GymEen nieuwe Lifestyle creëren
Hallo allemaal. Wij zijn Kiara en Felicia en ik sporten nu 1 – 1.5 jaar bij SB gym. Toen ik hoorde dat de gym een samenwerking aanging met Jacky Gevers, waren wij hier meteen enthousiast over. Hoe creëer je een gezonde lifestyle? Dankzij Jacky hebben wij hier antwoord op gevonden. Naast het sporten is je voeding ontzettend belangrijk. Het betekent niet dat je alleen maar sla en groente mag eten, juist niet! Nee je mag feitelijk alles eten wat je wil (wel met mate natuurlijk)! Er wordt een voedingsschema op maat gemaakt zodat je van alle voedingsstoffen de juiste hoeveelheid binnen krijgt. Voorheen at ik 2 á 3 keer per dag. Mijn eten bestond met name alleen uit koolhydraten. Tja dan val je natuurlijk niet af, desondanks je erbij sport. Het is belangrijk dat je evenveel koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten binnen krijgt. Jacky maakt een voedingsschema waarbij je 6 keer op een dag eet waarbij je over de hele dag geen hongerig gevoel hebt. Je geeft aan wat je wel en wat je niet lekker vindt en zo wordt het schema voor je opgesteld. Ik mag zelfs pizza, patat, chocolade, pudding en taco’s etc. eten. Het afvallen is nog nooit zo makkelijk geweest! Ik had altijd het idee als je wil afvallen dat je niet veel mag eten en dat je al het lekker eten moet afslaan. Dit is dus niet het geval. Doordat je 6 keer op een dag eet zit je wel sneller vol . Nu ik het eten afweeg zie ik ook dat ik al die tijd veel meer at dan nodig is. Jacky begeleidt mij goed. Ik kan haar op elk moment van de dag appen met al mijn vragen en zij stuurt een berichtje of een leuke spraak memo terug met uitleg. De maandelijkse metingen zijn ook heel motiverend. Ik ben heel blij dat ik hiermee ben begonnen en raad het iedereen aan die wat kilo’s eraf wilt hebben.
Hoe bevalt het afvallen tot zover?
Wij zijn nu 6 weken bezig met afvallen met behulp van een voedingsschema in combinatie met sporten bij SB gym. Zelf hebben we ook geprobeerd wat kilo’s kwijt te raken, maar helaas ging dat moeizaam. We hielden het niet zo lang vol of de kilo’s kwamen er snel weer bij. Mijn zus en ik volgen nu beiden een schema welke per persoon individueel wordt afgestemd en hebben daarnaast een groepsapp met Jacky waarbij wij elkaar contiue motiveren. In de 6 weken dat ik bezig ben met het schema ben ik al 6.5 kg afgevallen! Daarnaast ben ikzelf ook een bestwel moeilijke eter, maar zelfs dan weet Jacky een goed schema te maken. Het schema bevalt mij ontzettend goed. Ik hoef geen dingen te eten die ik niet lekker vindt en ik heb over de gehele dag geen honger. Je eet een gerecht om de circa 2.5 uur. Ik ben soms nog vol van het gerecht ervoor. In het weekend mag het schema iets afwijken. Je mag een glaasje frisdrank drinken en een gerecht die over het algemeen veel kcal bevat. Als je overdag alle koolhydraten vermijdt, dan val je nog steeds af. Dit maakt het afvallen leuk en gemakkelijk! Elke woensdag wordt er gewogen. Je gewicht geef je door in de groepsapp. Dit werkt ook super motiverend. Het doel is om nog 2 á 3 kg af te vallen. Met de hulp van Jacky gaan we dit zeker bereiken!
Jeugd heeft de Toekomst!
/0 Comments/in Ervaringen /by SB GymJeugd heeft de Toekomst!
Hoi mijn naam is Chenelva en ik ben 14 jaar oud en woon in Utrecht. 5 jaar was ik toen ik begon met dansen bij danschool Toucee, ik heb hier 2,5 jaar met superveel plezier gedanst, maar na 2,5 jaar werd ik toch echt verliefd op de paardensport. Het dagelijks in de weer zijn met paarden, is zo tof en ik kon al snel mee gaan doen met wedstrijden. Ik heb een kleine 2 jaar aan paardrijden gedaan en in de tussentijd ontwikkelde ik een passie voor de vechtsport. Ik keek veel naar wedstrijden op tv en ik zag in Germaine de Ramdami (ironlady) een voorbeeld, zo wil ikzelf ook worden, dat is mijn toekomst.
Dit was mijn start in het kickboksen! Mijn eerste sportschool waar ik ben begonnen was bij Colosseum in Utrecht. Na een begin periode ben ik gaan trainen bij een andere gym en daar ben ik ook gestart met wedstrijden te draaien. Dit was in het begin erg leuk maar naarmate ik meer wedstrijden ging doen, merkte ik dat ik niet echt bij deze gym verder kon groeien, toen ben ik overgestapt naar de gym van Said el Badaoui, SB Ggym.
Bij SB gym voel ik mijzelf helemaal op mijn gemak, zodra ik daar binnen kwam kreeg ik echt een familie gevoel en mijn trainer Said el Badaoui is meteen met mij aan het werk gegaan om te kijken wat we konden verbeteren, op welke punten ik kan groeien. Bij SB Gym mag ik mee trainen met de wedstrijdgroep, deze groep is voor iedereen die wedstrijden doet Junior, C-, B-, tot A klasse. We trainen allemaal met elkaar. Dit heeft voor mij ervoor gezorgd dat ik echt een super groei heb doorgemaakt.
Ik kom in mijn wedstrijden ook uit voor SB Gym en ik voel mij vereerd dat mijn trainer Said n mijn hoek staat ter ondersteuning. Hij geeft mij een zelfvertrouwen en geeft juiste adviezen tijdens de wedstrijd. Zonder de begeleiding van mijn trainer Said en zijn team zou ik nu niet staan waar ik nu sta. Ik weet dan ook zeker dat wij als team en als sportschool nog veel mooie dingen met elkaar kunnen gaan bereiken.
OSU Chenelva
Experience Dutch Kickboxing
/3 Comments/in Ervaringen /by SB GymHello,
I’m Haytam from Toulouse, France, I’ve been thinking about coming in the Netherlands since a long time, because I know the level of kickboxing here is quiet high.
So after I finished my studies at the University and after a great experience with the French national kickboxing team in 2018 and 2019, I’ve decided to start the adventure.
I was following many gyms on social media and so, I noticed immediately that the technical level here was really super high. Also I want to point out I had a good feeling / vibes, I just can’t explain what it is, it’s just my intuition.
My choice for SB Gym is because of the training experience of Said and his team and also because I like to train in a ‘small’ gym, where personal contact and adivices are key.
So I came to Utrecht and started to train few weeks at SB Gym to see how it goes. I had a very warm welcome. I love the atmosphere, super open, everybody is motivated and trying to rise each other up. I felt the humility and respect and was so glad to train with champions like Ilias Bulaid, Iliass Ennahachi and many more. I can’t wait to fight for my new Gym and I’m really excited about that.
In the meantime I found a job and decided to stay and live here and I also started to learn Dutch. Men that is super hard. I like the city of Utrecht, it’s calm, pretty and I really enjoy cycling.
Now let’s work hard and let’s see what will happen next !
Thanks, Haytam.
Verschillende stijlen van kickboxing
/0 Comments/in De sport /by SB GymKickboxing vs Boxe de Française vs Muay Thai: welke kies je?
De sport die we ‘kickboksen’ noemen, heeft eigenlijk een lange en complexe geschiedenis, in die mate dat het moeilijk is om het überhaupt een specifieke sport te noemen.
De meeste landen die het spelen, hebben een andere set regels – terwijl de namen die ze aan de sport geven ook enorm verschillen.
Dus, als je worstelt welke stijl van kickboksen je moet kiezen – voor je fysieke conditie of voor je interesse in vechtsporttraining – dan begrijpen we het.
Hier kijken we naar de drie belangrijkste stromingen in het. En hoewel we een vierde hebben toegevoegd, waarin je misschien wat meer geïnteresseerd bent (de Nederlandse Stijl), zijn dit drie de belangrijkste stijlen van kickboksen.
Wat is kickboksen precies?
Als je ‘kickboksen’ ziet geadverteerd in een les in de sportschool, is het de moeite waard om uit te zoeken naar welke soort kickboksen ze verwijzen.
Omdat, hoewel er een specifieke sport is die onder deze naam valt – met een hele reeks variaties waaronder Japanse, Nederlandse en Amerikaanse kickboksen – het ook een algemene term is voor elke vechtsport die zowel de handen als de voeten gebruikt, zowel stoten als schopt.
Dit is het ding. Want terwijl je naar de boksschool gaat om te fitnessen, klinkt kickboksen misschien aantrekkelijk, sparren in Muay Thai-boksen klinkt misschien iets minder leuk. We komen later terug op deze stijl, die ook ellebogen en knieën gebruikt.
Pas sinds de jaren zestig zijn er verschillende stijlen ontwikkeld die we nu kennen als kickboksen zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Nederlandse stijl en nu is de stijl die de meesten van ons kennen als ‘kickboksen’ op zich, de Nederlandse variant.
Nu vind je natuurlijk overal kickbokslessen. En hoewel veel mensen de sport leren om deel te nemen aan de juiste competitieve wedstrijden, gebruiken de meesten de sport voor de geweldige training die het biedt voor krachttraining en voor het verbeteren van uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen en een algemeen fitnessniveau.
History
Kickboksen begon, in Japan in de jaren vijftig. Hoewel karate op grote schaal beoefend werd en in het openbaar werd uitgeoefend, was het op dat moment niet echt een sport om echt contact te maken met je tegenstander.
Dit veranderde toen Tatsuo Yamada besloot om Muay Thai in de ring te brengen. Met de combinatie van de volledige contactelementen van Muay Thai en de gratie en dynamiek van karate, werd een nieuwe stijl geboren.
Dit was kickboksen pur sang en de problemen van definitie, formele regels en stijl werden er meteen mee geboren. Omdat elke jager verschillende bits en pieces uit de twee verschillende stijlen nam, was het nooit uitzonderlijk duidelijk – althans in de eerste dagen – welke bewegingen waren toegestaan en welke niet.
De eerste officiële organisatie Kickboxing werd in 1966 in Japan opgericht en daarna ging de sport wereldwijd. Hiermee bedoelen we dat het voornamelijk naar die landen ging die nog geen gevestigde vechtsporttraditie hadden – zoals de VS, waar deze mix van karate en Muay Thai enorm populair werd.
Amerkaans Kickboksen
Laten we Amerikaanse kickboksen als de vechtstijl eens nader bekijken, want dit is waar we over het algemeen naar verwijzen als we het hebben over kickboksen in het VK. Hier is ook een volledige uitleg van de kickboksregels.
Bij Amerikaans kickboksen ligt de nadruk op reflexen en behendigheid, en als zodanig wordt de ring vrij klein gehouden om nauw contact tussen de vechters te garanderen.
Waar Amerikaans kickboksen verschilt van andere vormen van kickboksen, is dat je beperkt bent tot het gebruik van vuisten en voeten en dat je de lage trap niet mag gebruiken. Mensen hebben gezegd dat deze regel – geen trappen onder de taille – een opzettelijke poging van promotors is om ervoor te zorgen dat vechters dramatische hoge trappen uitvoeren. De romp en het hoofd zijn de enige legitieme doelen voor stakingen – en je mag niet je tegenstander gooien of omverwerpen.
Amerikaans kickboksen is ontstaan uit de Japanse stijl van full-contact karate en westerse bokskunst, in de jaren zestig en zeventig.
Frans kickboksen, Savate of Boxe Française.
Ter vergelijking: savate of Frans kickboksen heeft zijn eigen aparte traditie. In tegenstelling tot veel van de andere kickboksstijlen in het westen, is het niet gebaseerd op een Aziatische vechtsporttechniek. Het is eerder een specifiek Frans fenomeen dat dateert uit de negentiende eeuw.
Savate komt voort uit twee tradities: de stijl van hand-to-hand straatgevechten die populair was in heel Frankrijk in de negentiende eeuw, en traditioneel Engels boksen.
Hoewel het in de jaren twintig een respectabele sport werd, toen het op de Olympische Spelen verscheen, verschilden de regels, zoals bij alle volkssporten, van regio tot regio in Frankrijk. Terwijl sommige tradities de voorkeur gaven aan klappen met open hand, ontwikkelden andere regels en vechttechnieken die het mogelijk maakten om de knie en de lies toe te slaan. Ponsen was niet per se toegestaan omdat dit volgens de Franse wet als een wapen werd gezien.
In Frankrijk was de trap, inclusief de lage trappen, oorspronkelijk het belangrijkste wapen. En het was pas toen Franse jagers gevechten hadden georganiseerd met Engelse boksers die redden zoals we nu weten, was geboren.
In de ring dragen savate-jagers speciale schoenen waarmee ze met de tenen kunnen trappen. De roundhouse-kick, de reverse en de shin-kick zijn allemaal populaire bewegingen voor de voeten, waarbij het ook bekende bewegingen met de vuisten zijn: de uppercut, de jab en het kruis.
Goed gevochten is het eigenlijk een prachtig spektakel. En als u op zoek bent naar een totale lichaamstraining, dan is savate de plek waar u moet zijn.
Muay Thai Kickboxing
Van alle verschillende stijlen van kickboksen in Zuidoost-Azië – Pradal Serey in Cambodja en de ‘Birmese’ of Lethwei-stijl uit Myanmar – is Muay Thai de meest populaire in de westerse wereld geworden.
Schrijf er misschien historische redenen voor in – zoals Muay Thai, zoals je hebt gezien, een van de grote inspiratiebronnen was voor wat we tegenwoordig generiek kickboksen noemen. Het is een vechtsport waarbij schenen, knieën en ellebogen en vuisten worden gebruikt, evenals de clinch.
Het belangrijkste verschil tussen kickboksen en de Thaise variant – ‘Muay Thai’, betekent letterlijk letterlijk ‘Thais boksen’ – in het gebruik van veel verschillende lichaamsdelen. Je bent niet alleen beperkt tot voeten en vuisten, je bent meer in het algemeen in het Frans, Amerikaans en western kickboksen.
Op dezelfde manier is Muay Thai geen sport die is verfijnd tot iets zachter en smakelijker voor een algemeen publiek. Het blijft intens, volledig contact en het risico op blessures is hoog: je moet echt in een uitzonderlijke fysieke conditie zijn om het goed te kunnen doen.
Kickboksen voor fitness.
Hoewel dit de drie belangrijkste stijlen zijn, geven veel mensen tegenwoordig de voorkeur aan kickboksen alleen voor fitness. Daarmee bedoelen we, in plaats van daadwerkelijk te sparren, de bewegingen in de sportschool te oefenen.
Wat je ook verkiest – het echte gevecht of het fitnessregime – beide zijn geweldig leuk. Dus probeer het eens!
Ontdek de gezondheidsvoordelen van kickboksen!
Bandages of Binnenhandschoenen ?
/0 Comments/in Materialen /by SB GymWaarom draagt iedereen eigenlijk boksbandages of binnenhandschoenen onder de bokshandschoenen?
Het team van SB Gym adviseert eigenlijk alle sporters om bandages of binnenhandschoenen te gebruiken onder hun gewone bokshandschoenen of kickbokshandschoenen. In deze post proberen wij uit te leggen waarom we dit adviseren. Zodat jij je eigen keuze kunt maken op veilig en met veel plezier te sporten.
Zowel bij het boksen als het kickboksen en het trainen op de bokszak of trap en stootkussens, krijgen de handen en polsen veel te verduren. Om te zorgen dat je blessurevrij kan sporten van al deze trainingsvormen is het belangrijk om de handen en polsen extra ondersteuning te geven. Dit kan door middle van een goede boks bandage of binnenhandschoen.
De belangrijkste redenen voor het dragen van bandages of binnenhandschoenen
Het zorgt voor versteviging van de pols.
Versteviging van de binnenhand en zo ook de kleine botten in de hand.
Extra bescherming van de knokkels, om impact van het stoten op te vangen
Versteviging van de duim.
De duurzaamheid en leeftijd van de bokshandschoenen wordt verlengt, deze worden namelijk minder nat van het zweet doordat de bandages of binnenhandschoenen het zweet direct opnemen.
Waarom kiezen vechtsporters voor een bandage? (of windsels)
Boksbandages worden ook wel windsels genoemd. Ze zijn van oudsher dé manier om je handen en polsen te beschermen tegen blessures tijdens het boksen en kickboksen en muay thaiboksen. De bandages beschermen je hand optimaal omdat je ook de vingers en duim goed vast kan zetten. Daarnaast heb je ook een soort “grip” in de vuist waardoor deze ietwat gevuld is en zo
ook je hand beter beschermt. Het feit dat je je handen hebt ingewikkeld zorgt er ook nog eens voor dat je bokshandschoen minder nat worden van je zweet, waardoor ze langer meegaan.
Voordelen van een bandage t.o.v een binnenhandschoen op een rij
Een bandage geeft meer stevigheid voor de hand en vingers en is daarnaast goedkoper, althans in de meeste gevallen.
Je hebt boksbandages in allerlei verschillende lengtes, kleuren en
materialen. De beste zijn de rekbare/elastische bandages. Deze rekbare bandages zijn perfect om je bandage goed stevig om de pols en hand te zetten. Je kunt ze extra strak omdoen door het elastische karakter. Niet te strak uiteraard!!
De katoenen bandages of niet rekbare bandages zijn voor een selecte groep vechtsporters favoriet omdat ze in de was minder kreukelen. Ze zijn echter vaak wat minder strak te zetten en gaan iets eerder los zitten.
De korte bandages zijn meestal van 250cm. Deze worden vaak voor de jeugd en dames geadviseerd. Ook worden de kortere bandages vaak gebruikt onder een MMA (Mixed Martial Arts) handschoen of bokszak handschoenen, aangezien die handschoenen vaak wat kleiner zijn en wat strakker zitten.
De lange bandages (350cm tot 460cm) zijn erg in trek bij de gevorderde kickboksers aangezien zij het wikkelen goed onder de knie hebben en de extra lengte graag gebruiken voor het verstevigen van de hand en pols.
Veel mensen hebben echter weinig trek in het omwikkelen van boksbandages en kiezen voor het gemak van een binnenhandschoen.
Daarmee heb je meteen het grootste voordeel van de meeste binnenhandschoenen benoemd. Je hebt echter ook binnenhandschoenen met vrij lange bandages er bij aan ( maximaal 200cm). Dit is nog altijd aanzienlijk korter dan een losse, lange bandage en levert dus vooral gemak op met het omdoen. De binnenhandschoenen met een korte bandage eraan vast zijn het snelst en het makkelijkst om te doen, maar geven dus ook de minste stevigheid. De meeste binnenhandschoenen hebben ook een extra kussentje op de knokkels, soms van gel en soms van foam. Dit beschermt de knokkels extra!
Volgens ons weet je nu alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken. Dus, kies je voor binnenhandschoenen of voor boksbandages?
Succes met je keuze!
En natuurlijk geldt, wanneer je er niet uitkomt helpen wij je natuurlijk!
Team SB Gym.
Tips voor het kiezen van Kickbokshandschoenen
/0 Comments/in Materialen /by SB GymHet is super lastig, het kiezen van de juiste bokshandschoenen, je zal met veel dingen rekening moeten houden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom gaan wij je met vijf vuistregels helpen bij het kiezen van de beste bokshandschoenen.
Dus, wil je graag kickbokshandschoenen kopen, maar weet je niet van welk materiaal, pasvorm, maat en merk je moet kiezen? Lees dan snel verder!
De beste handschoen voor jou, hangt af van wat je ermee wilt gaan doen. Natuurlijk geldt: als je alleen gaat boksen koop je bokshandschoenen en als je enkel wilt kickboksen koop je kickbokshandschoenen. Toch zijn er veel mensen die beide sporten willen beoefenen, of in ieder geval die optie willen hebben. Bokshandschoenen zijn ronder en zachter
dan kickbokshandschoenen, die juist harder en platter zijn. De meeste bokshandschoenen kun je prima gebruiken voor kickboksen, terwijl je met kickbokshandschoenen niet op een bokszak mag stoten. Als je dit wel doet, loop je de kans om de vulling van je handschoenen kapot te slaan. Wil je dus kunnen afwisselen tussen boksen en kickboksen? Ga dan voor bokshandschoenen of kies voor 2 paar een paar voor de zaktrainingen en een paar voor de techniek en sparringslessen kickboksen.
Het gewicht voor je handschoenen wordt gewogen in oz (ounce) en staat in verband met je eigen lichaamsgewicht. Doorgaans geldt, hoe hoger de ounces hoe groter de handschoenen Hieronder de adviezen over juiste gewichten van handschoenen horende bij het lichaamsgewicht.
- Tot 55 kg: 8oz of 10oz
- 55 tot 65 kg: 12oz
- 65 tot 75 kg: 14oz
- 75 tot 85 kg: 16oz
- 85 tot 100 kg: 18oz
- Vanaf 100 kg: 20oz
Voor kinderen adviseren wij om een keuze op basis van lengte:
- Tot 120 cm: 4oz
- 120 tot 130 cm: 6oz
- 130 tot 140 cm: 8oz
- Vanaf 140 cm: 10oz
De maat van bokshandschoenen hangt vaak af van het gewicht. Als je de richtlijnen volgt, zouden de handschoenen dus moeten passen. De juiste bokshandschoen zit strak maar knelt niet. Omdat de handschoenen door het gebruik iets losser gaan zitten, zouden deze bij aankoop iets strakker moeten zitten dan je zou willen. Tot slot is het belangrijk om bokshandschoenen te passen met bandages of zwachtels om, zodat je zeker weet dat de handschoen altijd past.
Over het algemeen zullen handschoenen van kunstleer prima voldoen. Deze handschoenen zijn bij regelmatig gebruik wel kwetsbaar voor slijtage. Gebruik je de bokshandschoenen vaker dan twee keer in de week? In dat geval is het advies om voor bokshandschoenen van leer te kiezen. Die gaan langer mee dan handschoenen van kunstleer, omdat ze minder slijtagegevoelig zijn.
Kies nu het merk wat het beste bij jouw handschoen past. Bij Sb Gym bieden wij bokshandschoenen aan van het topmerk JOYA.
SB Gym
Savannahweg 7
3542 AW Utrecht
[email protected]
+31 6 8147 8443